Završnom priredbom OŠ Petra Preradovića Pitomača oprostila se od osmaša: Bela Đakić ponijela titulu najučenice škole

DSC5870 Custom

Jučer (ponedjeljak) je u sportskoj dvorani održana završna školska priredba učenika Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača. I ove godine učenici i njihovi učitelji pripremili su program kojim su se oprostili od osmaša.

Prisutnima se na početku obratio ravnatelj škole Igor Maresić.

-Kako kažu, naša općina je općina kruha, vina i pjesme, a ja bih još dodao da je i općina znanja jer vjerujem da su kroz godine to naši učenici i pokazali i dokazali. Ono što ovu generaciju osmaša krasi je mirnoća koja je svojstvena samo njima. Kada se sjetim kada sam osmaše dočekao na početku njihovog školovanja, u prvom razredu, tada je bio žar u njihovim očima. Godinu za godinom njihov žar nije nestao, nego je plamen rastao i danas kada ih vidim želim da nastave želju za uspjehom. Pred njima je svjetla budućnost, pružit će im se velike mogućnosti i siguran sam da će prvenstveno odabrati pravu školu i pravo zanimanje za sebe, a nadam se da će netko od njih jednog dana biti i naš kolega. Oni su temelj našeg društva na kojem će se graditi neke nove vrijednosti koje će uvelike značiti za našu općinu, županiju, ali i Republiku Hrvatsku – rekao je ravnatelj Maresić.

Već tradicionalno, u programu su nastupili i učenici osmih razreda koji su svojim nastupom zahvalili učiteljima. Završnu priredbu uveličao je školski zbor, ritmička skupina, nastup 5.a razreda, Dorian i David na gitari i tamburi, Jan Stilinović izvedbom monologa “Podravec bi kupil traktora ŠČ”, Pero bend izvedbom pjesme “Budi moja voda” te osmaši koji su izveli scenski prikaz “Snovi i stvarnost”. Također, prozvani su učenici i sportska društva koji su ostvarili zavidne rezultate kako na školskim, tako i na županijskim natjecanjima, ali i oni koji su sudjelovali i na državnim natjecanjima.

Ovogodišnju titulu najbolje učenice podnijela je Bela Đakić koja se je svih osam godina postizala odlične ocjene, ali i rezultate na raznim natjecanjima. A za izniman trud i značajan doprinos radu škole nagrađena je tajnica škole Melita Radočaj.

FOTOGALERIJA

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan, Foto Begović)