logo parlament 2024 final

Izbori za zastupnike u Hrvatski sabor 2024.

Rješenja o imenovanju biračkih odbora

Rješenja o imenovanju biračkog odbora – posebno biračko mjesto

Rješenje o određivanju biračkih mjesta na području općine Pitomača

Rješenje o određivanju biračkih mjesta za birače privremeno upisane u popis birača izvan mjesta prebivališta

Predsjednik Republike Hrvatske je 15. ožujka 2024. godine donio Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor.

Izbori na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održat će se u srijedu, 17. travnja 2024. godine.

Obavještavaju se birači da mogu izvršiti pregled, dopunu i promjenu podataka upisanih u registar birača te podnijeti zahtjev za privremeni upis u registar birača izvan mjesta prebivališta, izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta, izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta, prethodnu registraciju i aktivnu registraciju, putem sustava e-Građani, e-Birači, u  Službi za poslove župana i opće poslove, ViroviticaTrg Ljudevita Patačića 1, soba 16, na e-mail [email protected] ili telefonom na broj 743-144, svakim radnim danom od 7,00 do 15,00 sati, zaključno do subote, 6. travnja 2024. godine. od 7,00 do 24,00 sata, te svakim radnim danom, zaključno do petka, 5. travnja,  u vremenu od 7 do 15 sati, u:

  • PITOMAČI, Matični ured Pitomača, Trg kralja Tomislava 18.

Birači mogu pregledati svoje podatke upisane u registar birača na mrežnoj stranici Ministarstva pravosuđa i uprave: https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca.

Pozivaju se pripadnici nacionalnih manjina, a posebno oni koji će navršiti 18 godina do dana održavanja izbora da se izjasne o svojoj nacionalnoj pripadnosti neposredno u Službi za poslove župana i opće poslove ili putem sustava e-Građani, u dijelu e-Birači unutar usluge e-Promjena nacionalnosti. Birači se na dan izbora ne mogu izjašnjavati o svojoj nacionalnoj pripadnosti.

Birači za koje se, prilikom dolaska na biračko mjesto, utvrdi da nisu upisani u izvatke iz popisa birača, mogu na dan izbora ostvariti svoje pravo glasovanja s potvrdom za glasovanje.

Date

17 tra 2024

Time

7:00 - 19:00
Category
Go to Top