Izlet “Podravska ekspedicija”

This event has ended

Izlet Podravska ekspedicija Vam omogućuje da proslavite Martinje na poseban način – uživajući u eno i gastro ponudi podravskog kraja. Šareno jesensko ruho Podravine omogućit će Vam da uživate u prekrasnom krajoliku uz kapljice vina, dok će Vam posjet lokalnim atrakcijama omogućiti da se dodatno povežete s krajem koji se diči svojom poviješću i kulturnom baštinom.
Izlet započinje kratkim predahom od putovanja u mjestu Kloštar Podravski gdje će Vam u ugodnom ambijentu lokalnog ugostiteljskog objekta biti posluženi „Seoski slasni zalogaji“.
Nakon odmora i okrijepe, kreće se u grad Đurđevac. U Đurđevcu ćete posjetiti Interpretacijski centar Picokijade koji će Vam otkriti povijesne crtice, etno-baštinu, prirodne i geografske karakteristike đurđevačkog kraja te njegov najzanimljiviji dio – prikaz Legende o Picokima koja je nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske.
Hrvatska Sahara još je jedna atrakcija đurđevačkog kraja koju ćete posjetiti. Radi se o mini životinjskom parku u kojemu su glavne zvijezde deve, ali ni ostale životinje neće Vas ostaviti ravnodušnima, već će Vas osvojiti svojom umiljatošću.
Izlet se nastavlja u bajkovitom krajoliku vinogorja „Aršanj“, točnije, u Villi Ančici koja je ujedno i vinski podrum te kušaonica vina. Tamo Vas očekuje degustacija domaćeg vina i goričarski gablec, a sve to uz melodije mužikaša.
Kako bi se još više upoznali s posjećenim krajem, posjetit ćete i Interpretacijski centar Kuća Petra Preradovića koji se nalazi u selu Grabrovnica. Posjetom Interpretacijskom centru pobliže ćete se upoznati s radom i stvaralaštvom Petra Preradovića.
Blagdan svetoga Martina obilježit će se martinjskom večeri gdje će biti prikazan tradicionalan obred krštenja mošta koji se izvodi na jedinstvenoj martinjskoj meši u kapelici
posvećenoj svetomartinjskim običajima.

Detalji ponude izleta:

PODRAVSKA EKSPEDICIJA – ponuda

Podijeli...
Back to top
Skip to content