Javna tribina – prezentacija projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Pitomača“

This event has ended

U utorak 28.veljače 2023. godine s početkom s početkom u 11 sati, u kino dvorani Centra za kulturu „Drago Britvić“ u Pitomači održat će se javna tribina za stanovništvo na kojoj će tema biti projekt „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Pitomača“.

Na tribini će biti prezentiran projekt, kao i do sada provedene aktivnosti na njemu te općenite značajke i dobrobiti provedbe projekta na području Pitomače.
Vrijednost projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Pitomača“ iznosi 34.777.298,59 EUR, a najveći udio u sufinanciranju dolazi iz sredstava Europske Unije, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., u iznosu 19.779.521,33 EUR.

Projekt se provodi na uslužnom području Općine Pitomača u Virovitičko – podravskoj županiji, a obuhvaća naselja Pitomača, Grabrovnica, Dinjevac, Kladare, Otrovanec te Stari Gradac u svrhu ispunjavanja uvjeta Direktiva 91/271/EEC te 98/83/EC i s ciljem povećanja priključenosti stanovništva na sustave javne odvodnje i vodoopskrbe. Projekt Pitomača obuhvaća radove na izgradnji i rekonstrukciji sustava odvodnje otpadnih voda i uređaja za pročišćavanja otpadnih voda: kroz Aktivnost 1 – dogradnja sustava odvodnje otpadnih voda aglomeracije Pitomača te Aktivnost 2 – rekonstrukcija i dogradnja postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Pitomača. Ostali iznos prihvatljivih troškova sufinancirati će se nacionalnim sredstvima u iznosu od
8.042.317,55 EUR. Pripreme za ovaj projekt počele su 2010. godine, a realizacija se predviđa do kraja 2023. godine.

Podijeli...

Kinosala, Trg kralja Tomislava 12, 33405 Pitomača

Back to top
Skip to content