LOKALNI IZBORI 2021.

This event has ended

Kontakt brojevi Općinskog izbornog povjerenstva

Kako u subotu, 08. svibnja 2021. godine, ističe rok za dostavu financijskih izvješća 7 dana prije dana održavanje izbora, Općinskog izborno povjerenstvo Općine Pitomača osiguralo je dežurstvo osoba zaduženih za nadzor financiranje izborne promidžbe putem telefona i putem elektroničke pošte 08. svibnja 2021. godine u vremenu od 8:00 do 16:00 sati

Kontakt telefon:

  • Marina Kovačević – 098/705-447
  • Goran Perović – 098/288-556

Kontakt elektroničke pošte:

  • goran.perovic@pitomaca.hr

_______________________________________________________________________________________________________________________

Općinsko izborno povjerenstvo Općine Pitomča objavljuje:

– pravovaljano predložene kandidacijske liste i zbirnu listu pravovaljanih kandidacijskih lista za izbor članova Općinskog vijeća Općine Pitomača – preuzmite OVDJE

– zbirnu listu pravovaljano predloženih kandidatura za izbor Općinskog načenika i Zamjenika općinskog načelnika Općine Pitomača – preuzmite OVDJE

Objavljeno 30. travnja 2021. godine u 07:00 sati.

Od vremena objave počinje teći rok od 48 sati za podnošenje prigovora. Lokalni izbori održat će se 16. svibnja 2021. godine.

_______________________________________________________________________________________________________________________

OBAVIJEST BIRAČIMA ZA PREDSTOJEĆE LOKALNE IZBORE

U nedjelju, 16. svibnja 2021. godine, održat će se izbori za općinske načelnike, gradonačelnike i župane te njihove zamjenike, izbori za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te izbori za zamjenike općinskih načelnika, gradonačelnika i župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina, odnosno iz reda pripadnika hrvatskog naroda.

Obavještavaju se birači da mogu izvršiti pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača u zgradi Virovitičko-podravske županije, Službi za poslove župana i opće poslove, Virovitica, Trg Ljudevita Patačića 1, svakim radnim danom, u vremenu od 7,00 do 15,00 sati, te na mrežnoj stranici Ministarstva pravosuđa i uprave: https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/.

Kontakt: Marijana Demšić, telefon: 743-144, e-mail: marijana.demsic@vpz.hr

Rok za podnošenje zahtjeva istječe u srijedu, 05. svibnja 2021. godine.

Pozivaju se pripadnici nacionalnih manjina odnosno pripadnici hrvatskog naroda, koji će do dana održavanja izbora napuniti 18 godina da se izjasne o svojoj nacionalnoj pripadnosti zaključno do srijede 5. svibnja 2021. godine.

Na dan izbora birači se ne mogu izjašnjavati o svojoj nacionalnoj pripadnosti.  Iznimno, samo birači koji nisu upisani u registar birača, prilikom izdavanja potvrde za glasovanje na dan izbora, mogu se izjasniti o svojoj nacionalnoj pripadnosti.

Na lokalnim izborima mogu glasovati samo birači s prebivalištem u Republici Hrvatskoj i samo u mjestu svog prebivališta te koji imaju važeću osobnu iskaznicu.

Napominje se da se osobne iskaznice koje su istekle nakon 11. ožujka 2020. godine, kada je donesena Odluka o proglašenju epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2, smatraju važećima pa će birači, kojima je osobna iskaznica istekla počevši od 11. ožujka 2020. godine, biti u popisu birača.

SLUŽBA ZA POSLOVE ŽUPANA I OPĆE POSLOVE

Dokumenti za preuzimanje:

Objava

Objava- nacionalne manjine

Ovjera kandidatura

Rješenje o biračkim mjestima, OIP Pitomača

Podijeli...
Back to top
Skip to content