Natjecanje u pripremanju goričnog paprikaša

This event has ended

Povodom manifestacije „Dani pjesme, kruha i vina „Vidovo 2021..“, Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača u suradnji s Turističkom zajednicom općine Pitomača organizira natjecanje u pripremanju autohtonog jela „ GORIČNI (vinogradarski) PAPRIKAŠ“,te pripremanju jela na tanjuru „ KOTLOVINA“

Natjecanje će se održati u subotu 12. lipnja 2021. godine u Pitomači s početkom u 17 sati (potrebno je da se ekipe okupe oko 16 sati kako bi preuzele namirnice, kruh i pribor za jelo).

Za pripremanje „PAPRIKAŠA“ organizator osigurava glavnu namirnicu junetinu (5 kg), a ostale namirnice (povrće, začine i sl.) osigurava svaka ekipa prema vlastitoj recepturi. Svaka ekipa  obavezna je ponijeti kotlić i stalak, te plinsku bocu i plamenik.

Predviđeno je da svaka kuharska ekipa pripremi cca. 15 litara paprikaša, a sve će biti podijeljeno građanima povodom proslave Dana općine Pitomača.

Za pripremanje „KOTLOVINE“ organizator osigurava glavne namirnice tj. – 2 kg svinjska vratina, 1 kg pileći batak, 1 kg svinjsko carsko meso i 1 kg kobasice, a ostale namirnice (povrće, začine i sl.) osigurava svaka ekipa prema vlastitoj recepturi. Svaka ekipa  obavezna je ponijeti pribor za pripremu kotlovine, te plinsku bocu i plamenik. Svaka ekipa će prema vlastitoj recepturi osnovnim namirnicama pridodati odgovarajući prilog, koji također mora biti pripremljen u tanjuru zajedno s mesom.

U natjecanju smiju sudjelovati udruge, ustanove, poduzetnici, predstavnici ugostiteljskih objekata s područja Virovitičko-podravske županije, te ostalih dijelova Republike Hrvatske.

Kuharske ekipe sastoje se od glavnog kuhara i 2 člana ekipe, A SVAKA EKIPA MOŽE SE PO SVOJEM IZBORU NATJECATI U PRIPREMI SAMO JEDNE VRSTE JELA TJ. ILI U PRIPREMI PAPRIKAŠA ILI U PRIPREMI KOTLOVINE.

Organizator kao i svake godine po jednoj ekipi također osigurava: 5 kg. Kruha, 50 plastičnih zdjelica za paprikaš ili 50 plastičnih tanjura za kotlovinu, 50 kom pribora za jelo, 100 kom plastičnih čaša i 6 kom mineralne vode od 1,5 lit.

Za sve natjecatelje osigurane su zahvalnice za sudjelovanje, a najbolje ekipe prema procjeni komisije osvojit će nagrade za prvo, drugo i treće mjesto, za obadvije discipline posebno.

Molimo vas da nam do 9. lipnja 2021. potvrdite vaše sudjelovanje na ovoj priredbi.

Kontakt osoba:

Darko Mihoković  092/ 34 77 064

Podijeli...

Trg kralja Tomislava, 33405 Pitomača

Back to top
Skip to content