Početna konferencija projekta Vrijedne ruke pomoći

This event has ended

U utorak, 19. veljače 2019. godine u Vijećnici Općine Pitomače, Ljudevita Gaja 26/1, s početkom u 12:00 h biti će održana početna konferencija projekta “Vrijedne ruke pomoći”.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 85%, a ostatak sredstava osiguran je iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.433.125,28 kn.

Projekt je odobren u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“ financiranog u okviru Operativnog program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020.

Nositelj projekta je Općina Pitomača, koja je s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Virovitica, Centrom za socijalnu skrb Virovitica i Općinom Špišić Bukovica pripremila i osigurala potrebne kapacitete za uspješnu i kvalitetnu provedbu projektnih aktivnosti.

Projektnim aktivnostima ciljna skupina žena proći će kroz program osposobljavanja te zaposlenjem kao gerontodomaćice pružati potporu i podršku krajnjim korisnicima odnosno osobama u nepovoljnom položaju na području općine Pitomača i općine Špišić Bukovice.

Provedba projekta planirana je u trajanju od 30 mjeseci, a namijenjena je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Zaposliti će se 15 žena koje će skrbiti o minimalno 60 korisnika, odnosno starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju te jedan asistent projektnih aktivnosti.

Zapošljavanjem u lokalnoj zajednici utjecati će se na smanjenje nezaposlenosti i siromaštva te potaknuti socijalnu uključenost i poboljšanje života krajnjih korisnika.

Uspješno odobreni projektni prijedlog pripremila je tvrtka Draft d.o.o.

(Naslovna slika: © Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, mrms.hr)

Podijeli...

Vijećnica Općine Pitomača Ljudevita Gaja 26/1 33405 Pitomača

Back to top
Skip to content