Predavanje i radionica mitovima i legendama „O pozoju, grabancijašu i potresima – podravske predaje i legende“

This event has ended

U petak, 24. rujna, s početkom u 14 sati u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici održat će se predavanje i radionica o mitovima i legendama – „O pozoju, grabancijašu i potresima – podravske predaje i legende“.

Voditeljica predavanja i radionice će biti Suzana Marjanić, djelatnica u Institutu za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu koja ostvaruje interese za teorije mita i rituala kulturnu animalistiku.

U izlaganju i čitanju odabranih predaja o pozojima i grabancijašima, međimurskih, zagorskih i podravskih, razmotrit će se aktualan meteorološki mitem i mitem o potresu. Predavanjem i radionicom želi se sudionicima približiti hrvatska kulturna baština (mitovi i legende).

Radionica i predavanje provodi se u sklopu projekta „Kreativni kovčeg“ čiji je nositelj Centar za kulturu „Drago Britvić, a program je besplatan za sve sudionike.

Projekt se realizira uz potporu Ministarstva kulture i medija RH u sklopu programa koji potiče čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu, koju je Vlada na prijedlog Ministarstva kulture i medija RH proglasila Godinom čitanja.

(www.icv.hr, dr)

Podijeli...
Back to top
Skip to content