Predavanje „Žumberački uskoci i potraga Dušana Preradovića za obiteljskom prošlošću“

This event has ended

U petak, 10. rujna 2021. godine s početkom u 13:00h u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića (Grabrovnica, općina Pitomača) održat će se predavanje „Žumberački uskoci i potraga Dušana Preradovića za obiteljskom prošlošću“ s popratnom izložbom pisama i povijesnih dokumenata.

Predavanje će održati dr. sc. Tomislav Matić, poslijedoktorand na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Studirao je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilištu Ca’ Foscari u Veneciji i Katoličkom sveučilištu „Pazmany Peter“ u Budimpešti. Objavio je dvije popularno-znanstvene knjige ((Ne)poznati Hrvati i Iščezla Hrvatska) i niz članaka u znanstvenim časopisima i zbornicima radova. Sudjelovao je u projektima Sveučilišta u Oxfordu, Austrijske akademije znanosti i Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Javno predavanje i izložba organizirani su u sklopu projekta Hrvatskog katoličkog sveučilišta „Obitelj kroz povijest – iskazi i nositelji identiteta središnje i sjeverozapadne Hrvatske od kasnog srednjeg vijeka do modernog doba“ (HKS-2019-02).

Predavanje je besplatno i pozivaju se svi zainteresirani da dođu i saznaju više informacija o žumberačkim uskocima i prošlosti obitelji Preradović.

Podijeli...

Kuća Petra Preradovića, Grabrovnica 110, Grabrovnica, 33405 Pitomača

Back to top
Skip to content