Subvencioniranje nabave sadnica bobičastog voća

image_pdf

Općina Pitomača objavljuje Natječaj za subvencioniranje nabave sadnica bobičastog voća. Bespovratna novčana sredstva dodjeljivat će se za nabavu certificiranih sadnica jagoda, malina kupina, aronija, ribizla, borovnica, goji bobica i drugog bobičastog voća.

Natječaju mogu pristupiti poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava sa sjedištem i obavljanjem poljoprivredne djelatnosti na području općine, bez dugovanja prema Općinskom proračunu, kod kojih je u razdoblju od 01.10.2020. do 30.09.2021. godine posađeno najmanje 500 sadnica jagoda ili 100 sadnica ostalog bobičastog voća.

Subvencija se odobrava u iznosu do 50% nabavne cijene prema priloženom računu odnosno najviše do 5.000,00 kuna po poljoprivrednom gospodarstvu.

Zahtjev za subvencioniranje nabave sadnica bobičastog voća može se podići osobno u Odsjeku za gospodarstvo, poljoprivredu, ruralni razvitak i investicije ili preuzeti ovdje.

Uz zahtjev za subvencioniranje podnosi se:

  • preslika računa o nabavi sadnica bobičastog voća na kojoj je vidljivo: vrsta, sorta, broj komada, jedinična i ukupna cijena, datum i dobavljač,
  • dokaz o plaćanju računa o nabavi sadnica,
  • posjedovni list ili gruntovni izvadak za zemljište na kojem je obavljena sadnja, koji glasi na podnositelja zahtjeva ili članove obiteljskog gospodarstva, a za zakupljeno zemljište ugovor o zakupu koji glasi na podnositelja zahtjeva,
  • dokaz o upisu u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava (preslika rješenja ili preslika zelene iskaznice),
  • preslika osobne iskaznice, preslika obrtnice ili izvoda Trgovačkog suda o upisu u trgovački registar,
  • preslika kartice žiro-računa za uplatu subvencije, te
  • ispunjen obrazac suglasnosti za obradu osobnih podataka, možete ga preuzeti ovdje.

Natječaj je otvoren do 31. listopada 2021. Zahtjev i pripadajuća dokumentacija dostavljaju se s naznakom “Zahtjev za subvencioniranje nabave sadnica bobičastog voća“, na adresu:
Općina Pitomača
Odsjek za gospodarstvo, poljoprivredu, ruralni razvitak i investicije
Ljudevita Gaja 26/1
33405 Pitomača

Više informacija možete dobiti u Odsjeku za gospodarstvo, poljoprivredu, ruralni razvitak i investicije osobno, na brojevima telefona 033/782-840 i 033/782-236 ili na adresi e-pošte goran.perovic@pitomaca.hr

Podijeli...

Područje općine Pitomača, 33405 Pitomača

Back to top
Skip to content