Pitomaca Vidovo2

VIDOVO 2024. Kuhate odličan gorički paprikaš? Okupite ekipu i skuhajte najbolji paprikaš

U povodu proslave Dana općine Pitomača – Vidova 2024. Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača u suradnji s Turističkom zajednicom općine organizira natjecanje u pripremanju autohtonog jela goričkog (vinogradarskog) paprikaša.

Za pripremanje paprikaša organizator osigurava glavnu namirnicu junetinu (pet kilograma), a ostale namirnice (povrće, začine i sl.) osigurava svaka ekipa prema vlastitoj recepturi. Svaka ekipa obavezna je ponijeti kotlić i stalak, te plinsku bocu i plamenik. A kao i svake godine, organizator po jednoj ekipi također osigurava: 5 kg kruha, 50 zdjelica za paprikaš 50 kom pribora za jelo i 6 komada mineralne vode od 1,5 litre.

Predviđeno je da svaka kuharska ekipa pripremi oko 15 litara paprikaša, a sve će biti podijeljeno posjetiteljima u povodu proslave Dana općine Pitomača.

Za sve natjecatelje osigurane su zahvalnice za sudjelovanje, a najbolje ekipe prema procjeni komisije osvojit će nagrade za prvo, drugo i treće mjesto.

Svoju ekipu možete prijaviti Darku Mihokoviću na broj mobitela: 092/ 34 77 064, do ponedjeljka, 10. lipnja, a sve prisutne tijekom kuhanja zabavljat će Less band, a nakon proglašenja pobjednika očekuje vas veliki koncert Indire Forza.

(www.icv.hr)

Date

14 lip 2024
Expired!

Time

17:00

Lokacija

Trg kralja Tomislava
Category
Go to Top