Adresa: Trg kralja Tomislava 9, 33405 Pitomača

Ravnatelj: Igor Maresić, prof. fizike i kemije

Tel. 033/801-023 ravnatelj

033/782-212 tajnik

Broj učenika: 905

Broj područnih razrednih odjela: 19 u 10 područnih škola

Broj zaposlenih:

32 učitelja razredne nastave

37 učitelja predmetne nastave

1 stručni suradnik

1 ravnatelj

24 ostalih zaposlenika

O školi…

Osnovna škola Petra Preradovića u Pitomači, u svom sastavu, uz Matičnu školu u Pitomači (općinskom središtu s oko 11 000 stanovnika), ima i 11 područnih škola s 19 razrednih odjela u mjestima: Dinjevac, Grabrovnica, Kladare, Križnica, Mala Črešnjevica, Otrovanec, Sedlarica, Stari Gradac, Starogradački Marof, Turnašica i Velika Črešnjevica. Udaljenost područnih škola od matične škole iznosi 5 do 12 km.

U Matičnoj školi u Pitomači nastava se odvija u dvije različite zgrade međusobno funkcionalno povezane, te u športskoj dvorani. U prvoj zgradi je osam učionica, od kojih su dvije specijalizirane (za hrvatski jezik), a u ostalima su razredni odjeli od 1. do 4. razreda. Negdašnji glavni ulaz u tu zgradu danas je u potpunosti preuređen u školsku knjižnicu s knjižnim fondom koji još uvijek ne odgovara potrebama škole. Knjižnica ima bogat fond videokaseta i filmova koji se koriste u svim nastavnim područjima. U bivšoj zbornici je informatička učionica s 15 računala kupljenih sredstvima Ministarstva i Općine Pitomača. U srpnju 2006. godine obnovljena je fasada na zgradi Matične škole.

Holom, u sastavu kojeg su školska kuhinja, blagovaonica, zbornica, ured ravnateljice, tajnika, računovođe i blagajnika, ulazi se u „novu“ školsku zgradu. U toj zgradi je deset učionica s kabinetima za biologiju, kemiju, fiziku, matematiku, likovnu i glazbenu kulturu, povijest, geografija, strani jezik i tehničku kulturu.

Back to top
Skip to content