[vc_row][vc_column width=”4/5″][vc_column_text]

Sedlarica

Sedlarica se smjestila 6 km južnije od mjesta Pitomače, podno obronaka Bilogore u podnožju vinorodnog Aršanja. U mjestu je najstarija aktivna udruga DVD “Sedlarica”, osnovana 1937. godine. Osim vatrogasaca, aktivno djeluju još NK “Aršanj”, Udruga žena “Bilogorka”, samostalna četa izviđača “Bilogorci”, te Mjesni odbor. Sve udruge imaju svoje prostorije u Društvenom domu. Na ulazu u selo, iz pravca Pitomače, nalazi se park u sklopu kojega se nalazi područna škola i nogometno igralište.

Stanovništvo Sedlarice uglavnom se bavi poljoprivredom. Uz proizvodnju kukuruza, pšenice i ostalih žitarica, bave se vinogradarstvom, cvjećarstvom, proizvodnjom duhana, a u posljednje vrijeme najviše povrtlarstvom (jagode, paprika, rajčica, krastavci, luk, patlidžani). Budući da kroz selo teče potok Jasina koji izvire u Bilogori, na području sela postoje dva privatna ribnjaka sa lijepo uređenim kućama. Možemo reći da postoje resursi za razvoj seoskog turizma i proizvodnju “zdrave” hrane, koja se može potkrijepiti dobrom kapljicom domaćih kvalitetnih vina: frankovke, graševine i rizlinga. Prema popisu stanovništva iz 2011. godine Sedlarica ima 363 stanovnika.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/5″][vc_wp_custommenu title=”Popis naselja” nav_menu=”20″][/vc_column][/vc_row]